Most Watched Genres / Types / Origins

  • Comedy
  • Action
  • Drama
  • Animation
  • Crime

Favorite Directors (10)

Steven Spielberg

Steven Spielberg mě provází už od mládí. Musí být v mé top 10. Filmy/série jako Jurský park nebo Indiana Jones prostě zbožňuji. Všechno jsem od něj neviděl, ale je toho dost. První režisér, kterýho jsem znal podle jména.

Christopher Nolan

Nolan je fenomén a záruka obrovské kvality jeho každého filmu. Jeho spolupráce s bratrem je úžasná. Jednoznačně se jedná o nejzajímavějšího režiséra Hollywoodu.

David Fincher

Finchera neuctívám dlouho, o to víc však jeho dechberoucí filmy uctívám. V tomto tisíciletí sice možná zdánlivě nevládne tak, jako v tom minulém (není nad Se7en a Fight Club), ovšem stále má co nabídnout a jeho nezaměnitelný styl se snaží kopírovat mnoho jiných tuctových režisérů, kteří na to ovšem nemají takové propozice jako právě Fincher.

Quentin Tarantino

Tarantino je prostě bůh a snad každému filmovému fanouškovi se alespoň jeden z jeho filmů líbí. Ačkoli nejsem totální nerd, abych zkoumal každou drobnost a údajnou propletenost jeho filmů, jakmile nějaký nový natočí, já musím být u toho. Navíc přece natočil onu legendu, u které znám jen dva lidi, co ten film nesnáší - Pulp Fiction! (edit 03,17) tedy asi už jen jednoho a to ani nevím, koho jsem tenkrát myslel)

Poznávavací znaky : skvěle vybrané soundtracky, úchylka na nohy, hektolitry krve, sálodlouhé dialogy, pohled kamery z kufru

Michael Bay

Skála!

Jeho akční styl mi vesměs vždycky sedí a celkově mám rád jeho režijní umění, ale už by se fakt mohl na Transformers vysrat! 

Jedni ho nenávidí, druzí pro jeho Bayhem zbožňují. Řadím se do druhé skupiny.