Most Watched Genres / Types / Origins

  • Animation
  • Action
  • Drama
  • Comedy
  • Horror

Favorite Directors (10)

Tim Burton

aneb \'moderní\' expresionalismus a gotická renesance, a spousta černého humoru. Ti, kteří nerozumí vtipu a kreaci Tima Burtona, jsou jen bezduší sucharové.

Hayao Miyazaki

Kdo dokáže neodolat krásné Mononoke či nezdolné Nausicaace a nebo se ani jednou v životě nevydat na Cestu do Fantazie, ten nemůže mít duši.

Yimou Zhang

Legendy, které nikdy nekončí dobře. Legendy v nichž se bojuje o slávu, čest, i holé přežití. Legedy, ve kterých mi nikdy nebudeme.

黒澤明

Neexistuje slov, které by dokázaly popsat tvorbu Kurosawi. Režisér, který inspiroval svými díly tolik známých ne-japonských scénáristů si zaslouží více než věčné uznání - bohužel konzumní ovce naší společnosti většinou ani netuší, že jejich milované Star Wars, 7 Statečných, Pro pár dolarů navíc a mnoho dalších filmů je jen obyčejnou předělávkou děl, která musíte vidět nejméně 3x

Darren Aronofsky

Genialita + nízko-rozpočtový film = naprosté vykolejení diváků. Pocity, které máte po Requiemu za sen či Fontáně se nedají s ničím srovnat ani nahradit.

Steven Spielberg

Pan Spielberg, co víc dodat, snad nezapomeňme si tohle zapsat do menšinového záznamu (Minority Report)

Quentin Tarantino

Kilo kýče, litr "Béčka" (krevní skupina, to jste snad pochopili), mečem nasekat na kousky cibulku a vrazit tam dvě vejce = pochutina, kterou sníte, ale co bude potom... Kdo ví...

Alfred Hitchcock

Jeden z mála úžasných režisérů, kteří nedostali ocenění za svého života, proto ho milujme po jeho smrti.