Most Watched Genres / Types / Origins

  • Comedy
  • Drama
  • Animation
  • Action
  • Fairytale

Favorite actresses (10)

Meryl Streep

Herečka tisíce tváří, milónů dialektů, nespočtu charakterů - zkrátka jedna z nejlepších hereček všech dob. Svým temperamentem, přípravou a především přirozeností dává svým rolím život, který je na plátne jen zřídka k vidění. Dokáže zaujmout i v podprůměrných filmech jako She-Devil, Devil wears Prada atd. Nezapomenutelné role s Meryl Streep jsou bezesporu Sofie (Sophie's choice), Joanna (Kramer vs. Kramer) i mnohé další.

Helena Růžičková

Své velké srdce dávala do svých postav, což z nich dělalo něco nezapomenutelného a natolik lidského, že Vám připadá, jak byste Helenu Růžičkovou znali, jako by byla Vaše dobrá známá. Měla obrovský talent především na komediální role, dokázala však, že je schopna ztvárnit i role dramatické, ne-li tragické. Jediná smutná věc je, že ji nebyly nabízeny hlavní role, přesto však zůstává v naši paměti napořád. Nezapomenutelní role s Helenou Růžičkovou jsou Anna Urbanová (Vlak dětství a naděje), Škopková (série filmů Slunce seno...), Heduš (série filmů o rodině Homolkových), Helga (Přítelkyně z domu smutku) a mnohé další.

Libuše Šafránková

Jedna z nejkrásnějších a herecky nejtalentovanějších hereček, které znám. Svým decentním, propracovaným stylem ztvárnila mnohé role, díky nimž si získala moji náklonnost. Široké spektrum rolí, které dosud zvárnila, dokazuje její nekonečný talent a je škoda, že se na filmových plátnech objevuje čím dál tím méně. Nezapomenutelné role jsou především role matek (Obecná škola, Všichni moji blízcí, Báječná léta pod psa), Klára (Kolja), Jana (Vesničko má středisková), Popelka (Tři oříšky pro Popelku) a mnohé další.

Sigourney Weaver

Jedna z nejméně doceněných hereček, které znám. Sigourney překypuje hereckým talentem natolik, že dokázala ztvárnit natolik krásné role, že je nepochopitelné, proč nedostala např. Oscara nebo jinou významnou filmovou cenu. Velmi vysoká dáma dává do svých rolí určitý druh hrubosti a přestože nehraje vždy drsné, ostřílené ženy, vytváří tato herecká vlastnost podivuhodný, ale příjemný kontrast. Nezapomenutelné role jsou především Dian Fossey (Gorillas in the Mist) - dodnes pro mne nepochopitelné, jak nemohla za tuto roli dostat Oscara - dále Ripleyová (Alien), ale i role matky v televizním filmu (Prayers for Bobby) nebo komediální role Angely (Heartbrokers) a mnoné další.

Aňa Geislerová

Jedna z nejnadanějších českých hereček současnosti, která svůj talent předvádí od svých 15 let. Anna Geislerová má sice širokou škálu charakterů, které zvárnila, patří spíše mezi herečky dramatických rolí, prakticky vůbec ji nevidíme v komediích a když už se v komediích objeví, má její role dramatický nádech. Přesto ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Nezapomenutelné role jsou Marika (Requiem pro panenku), Hana (Želary), matka (Občanský průkaz), Beáta (Výchova dívek v Čechách) a další.

Jiřina Bohdalová

První dáma českého filmu. Herečka miliónů tváří, miliónů charakterů, která nás baví i dojímá již dlouhá léta. Ve svých 80 letech je stále herecky vitální, ztvárňuje jednu roli za druhou a neustále nás překvapuje svými hereckými výkony. Geniálně propracované pohyby, mimika i další z jejich vlastností z ní opravněně dělají královnu české kinematografie. Nezapomenutelné role jsou Fanynka (Fany), Božka (Světáci), Anna (Ucho), Dáša (Chalupáři), Helenka (Přítelkyně z domu smutku), Závist (Nesmrtelná teta) a další.