Most Watched Genres / Types / Origins

  • Drama
  • Comedy
  • Animation
  • Documentary
  • Fairytale

Favorite Directors (10)

Agnieszka Holland

Tato režisérka má velký cit pro silné lidské příběhy převážně nedávné historie, za což jí patří můj obdiv. Postavy v jejích filmech jsou většinou mnohoznačné, je o nich možné pochybovat, obdivovat je nebo je odsuzovat, ale nejčastěji se vzpírají jednoznačnému hodnocení. A to se mi strašně líbí. Velmi sympatická je také její náklonnost k Česku (Československu) a českým námětům. Držím palce na Válku s mloky!

Pedro Almodóvar

Jeho filmy jsou sice občas jaksi "nepěkné", kýčovité a v mnoha ohledech tak říkajíc na hraně, ale přesto dokážou člověkem pohnout a mnohdy i skrze absurditu říct o životě mnohých, i těch "jiných" víc, než kdejaké sociální nebo psychologické drama. A jeho filmy mají svůj rukopis, Almodóvar se prostě pozná a to je taky fajn.

Alejandro Amenábar

Náměty jeho filmů mají úžasný záběr - od thrillerů přes komorní drama po historický velkofilm s filosofickým přesahem. Každá jeho další práce slibuje zajímavý zážitek.

Jan Hřebejk

Baví mě hlavně jeho nepřekonatelné návraty do československé minulosti. Kdo ještě u nás umí natočit vtipné a lidské (tragi)komedie třeba o tak nelidské době, jakou byla nacistická okupace?