Most Watched Genres / Types / Origins

  • Drama
  • Action
  • Comedy
  • Adventure
  • Sci-fi

Favorite Directors (9)

Steven Spielberg

Spielberg je prostě génius. Žádný žánr mu není cizí. S Williamsem tvoří dokonalou dvojici, která dokáže vše. Za ty kecy, že začíná senilnět, bych zabíjel.

Ridley Scott

Pokud chcete film v historických kulisách, nemůžete dostat lepšího režiséra, než je Ridley. V dalších žánrech zas tak dobrý není, ale jak jde o tohle, je prostě jednička. Jeho filmy jsou rozpohybované obrazy. Takový cit pro vizuál jsem u nikoho jiného neviděl.

Peter Jackson

Peter dokázal geniálně natočit nejznámější a nejdokonalejší fantasy, které bylo označováno za nezfilmovatelné. Vrátil tento žánr do filmu a všem ukázal, že nic není nezfilmovatelné. Tím to ale nekončí. Bez jeho Wety Digital bychom dnes neměli mnoho filmů a pokud ano, jistě by vypadaly jinak. Ano, mám na mysli třeba Avatara.

James Cameron

Dlouho jsem přemýšlel nad tím, zda sem mám dát i Camerona. Bez Lucase a Jacksona by totiž mohl na Avatara zapomenout. Navíc točí jen jeden film za hodně dlouhou dobu. Nakonec ho sem ale dát musím. Ta jeho touha měnit kinematografii se prostě musí ocenit.

George Lucas

Nebudeme si nic nalhávat. George není moc dobrý režisér. Vždyť nejlepší díly Star Wars nenatočil. Za to, že je vymyslel, že stvořil Indyho a posunul filmové efekty na úplně jinou úroveň a ovlivnil tím další filmy, si naši velkou úctu však zaslouží. Není to jeden z největších režisérů, ale tvůrců ano.

Alfonso Cuarón

Dodnes mě mrzí, že nenatočil víc dílů Pottera. Že by plýtval svým talentem? Alespoň tu čtyřku mohl ještě udělat.

M. Night Shyamalan

To, co předvádí poslední dobou, je naprostá katastrofa. To, co předváděl dříve, bylo naprosto úžasně mysteriózní.