Most Watched Genres / Types / Origins

  • Animation
  • Action
  • Drama
  • Horror
  • Comedy

Recent ratings (1,897)

Euphoria - Season 2 (2022) (season) (S02)

04/21/2024

Euphoria - All My Life, My Heart Has Yearned for a Thing I Cannot Name (2022) (episode) (S02E08)

04/21/2024

Euphoria - The Theater and It's Double (2022) (episode) (S02E07)

04/20/2024

Euphoria - A Thousand Little Trees of Blood (2022) (episode) (S02E06)

04/18/2024

Euphoria - Stand Still Like the Hummingbird (2022) (episode) (S02E05)

04/17/2024

Euphoria - You Who Cannot See, Think of Those Who Can (2022) (episode) (S02E04)

04/14/2024

Allied (2016)

04/11/2024

Euphoria - Ruminations: Big and Little Bullys (2022) (episode) (S02E03)

04/07/2024

Euphoria - Out of Touch (2022) (episode) (S02E02)

03/31/2024

Ads

Recent diary (7)

Štvrtý rok na ČSFD

Za môj tretí rok na ČSFD som ohodnotil 289 filmových a seriálových diel, čo je sranda, pretože je to rovnaké číslo ako za minulý rok. Z týchto filmov a seriálov som pridal recenziu 42. Zaujímavosti tento rok žiadne z mojej strany.

Po minulom roku som zatiaľ stále nezačal znovu pozerať Peaky Blinders, akosi sa k tomu neviem dostať. Skončil som na štvrtej sérii a k tej piatej ma to zatiaľ neláka. Aj Walking Dead som počas tohto roka prestal pozerať, no rozmýšľam, že opäť sa k nemu vrátim. Čo som zo seriálov ale dopozeral bola druhá séria Lokiho, ktorá bola nesmierne dobrá a rozhodne nesklamala. Lokimu dala lepší rozmer ako charakteru a na Marvel vrhla nejaké to svetlo kvality. Začal som prednedávnom konečne pozerať Euphoriu a síce som vedel, že to nebude milý seriál, takéto spracovanie som aj tak nečakal. No určite to mienim dopozerať.

Čo sa filmov týka, tak tento rok ma ich opäť zaujalo hneď niekoľko. Hneď na začiatok spomeniem Strážcov galaxie 3, ktorí to opäť dokázali a priniesli nám plnohodnotnú marvelovku. Skvelý humor, ale hlavne emocionálne linky s Rocketom ma dostali. Spider-Man: Paralelné svety aj so svojím pokračovaním boli proste dokonalé filmy po animovanej stránke. Síce ten otvorený koniec ma mierne sklamal, na druhej strane, o to viac sa teším na pokračovanie. Tak isto Smradi boli fajn zážitkom. Pekná animácia, príbeh, postavy, no radosť pozerať. Avšak posledný Indiana Jones bol sklamaním. Je to veľká škoda, že práve takto bol jeho príbeh ukončený. Nápad možno dobrý, ale spracovanie rozhodne nie. Barbenheimer bol zaujímavý zážitok. Životopisná dráma vs. komédia, ktorá sa snaží búrať predsudky. Oboje mali z môjho pohľadu chybičky krásy, hlavne Barbie, ale rozhodne to nebola strata času. Oppenheimera si budem musieť pozrieť niekedy znovu, pretože za tie tri hodiny stopáže nám Nolan naservíroval množstvo informácii, ktoré som nestíhal ani spracovávať. No Oscary určite zaslúžené. Mission: Impossible Odplata bol proste perfektná a podľa mňa najlepšia z celej série. Proste každou ďalšou časťou sa to zlepšuje. O to je väčšia škoda, že sa premiéra pokračovania presunula na budúci rok. Slovenský film Invalid bol nesmierne kvalitným počinom slovenskej kinematografie. Komédia ako sa patrí. Bullet Train bol takisto skvelou bláznivou komédiou s Bradom Pittom v hlavnej úlohe. Naopak Zápisník jednej lásky zasa skvelou romantickou drámou. Až počas pozerania filmu som si uvedomil, že som ho kedysi dávno pozeral, no len útržky som si pamätal. Film Nope ma osobne bavil. Tá tajomná tematika UFO bola dobre zvolená aj celkovo aj to spracovanie. Viac takýchto filmov by som privítal. Päť nocí u Freddyho bolo nesmierny sklamaním. Nepatrím k najväčším fanúšikom hry, ale poznal som ju, preto bolo z môjho pohľadu celé smerovanie tejto snímky úplne zlé. Zato Prízrak v Benátkach bol pravým opakom. Nečakal som nič veľké. Veď predsa len pre predchádzajúcej časti som si myslel, že pokračovania sa nedočkáme, ale akonáhle som začul chválu na pokračovanie spozornel som. A skutočne bol to lepší horor ako predchádzajúca spomínaná snímka. A nie len to. Druhá Duna bola veľkofilmom ako sa patrí a aj keď ma v pár veciach trochu sklamala, tak stále to bol úžasný zážitok vidieť to na striebornom plátne. Dokonalý trik, nerozumiem ako mi mohol tento film doteraz unikať. Skvelo spracované, ako sa na Nolana patrí. Postavy, príbeh, celé spracovanie ma nesmierne chytilo a nepustilo do samotného konca s výnimkou slabšieho začiatku. No ale najviac v tomto roku na mňa zapôsobili dva filmy, a to Million Dollar Baby a Skrotená hora. Krásne filmy, veľmi citlivo spracované, emocionálne uspokojivé a preto aj smutné. Bol to silný zážitok a hlavne pri druhom spomenutom sa musím pýtať sám seba, že prečo si to robím...

Som zvedavý čo ďalší rok prinesie, aké filmové či seriálové zážitky. Teraz od konca septembra som nemal moc času na pozeranie, obávam sa, že ešte nejakú dobu to tak zostane. Ale určite si nejaký čas nájdem, ostatne ako vždy.

No a takto nakoniec by som chcel opäť poďakovať ľudom, ktorí ma sledujú a ktorí mi dali svoj bod. Cením si to.