Most Watched Genres / Types / Origins

  • Drama
  • Comedy
  • Romance
  • Action
  • Animation

Diary (3)

Snowdrop

Oblíbila jsem si tu oba hlavní herce. Kim Ji-soo i Jung Hae-in byli výborní herecky i chemií mezi sebou. Zvlášť on je dobrý herec a ona je velmi milá. Děj zajímavý, rok 1987 a konec diktatury v Koreji, ani jsem nevěděla, že tam diktatura byla, takže poučné. Krásné záběry, skvěle navozená atmosféra 80. let. 

A teď k tomu, co mě dostalo. Romantická linka byla slzavé údolí. Hlavní dvojice měla hrozně málo společných scén. Bylo to logické, vzhledem k tomu, že šlo o situaci držení rukojmí na dívčí koleji, tak moc času na vrkání nezbývalo. O to víc se člověk těšil na každou jejich interakci plnou všeříkajících pohledů. A po všem tom nedostatku prostoru pro lásku, na konci hlavní hrdina umře rozstřílený jak řešeto před svou milou. Bylo to šokující, smutné, depresivní a bezvýchodné. Až jsem si řekla, že po tomhle si musím dát od K-dramat pauzu. Uvidíme, jak dlouho to vydržím :-) Ale seriál krásný!

Seolganghwa (seriál) (2021)

Snowdrop

Gumihodyeon

Nakonec zklamání. Celou dobu mi vadila nulová chemie mezi hlavní dvojicí, a to až do té míry, že jsem se za ně chvílema styděla :-) Navíc  herecký výkon Lee Dong-wook byl nepřesvědčivý. Těžko tomu věřit, ale v mnoha smutných scénách vypadal, že se tak trochu usmívá. Ale kompenzoval to příběh o Gumiho (mám prostě tyhle legendy ráda) a úžasný brácha Lee Rang. A teď k tomu konci, který pro mě znamenal samé mínusy:

- Lee Rang obětoval život pro Lee Yeona a zatímco, když umřel Lee Yeon, mohli se všichni zbláznit, tak smrt Lee Ranga se prostě vzala jako nutné zlo.

- Lee Yeon se nesmyslně reinkarnoval jako stejný dospělý chlap se všemi vzpomínkami. Přitom se jasně řeklo, že se může narodit jako někdo úplně jiný. Lee Rang se zase reinkarnoval jako asi sedmileté dítě. Prostě blbost!

- Reinkarnovaný Lee Yeon je normální člověk s astigmatismem, který potřebuje vyčistit kanálky, ale přesto se na úplném konci ukáže, že je pořád Gumiho. A to už těch blbostí je moc a víc než dvě hvězdy si to nezaslouží.

- Na závěr jsem pořád čekala, kdy vysvětlí některé scény přehrané dvakrát za sebou. Některé důležité momenty se vždy zastavily a přehrály znovu. To přece muselo mít nějaký smysl...A nebo asi ne a výčet blbostí je završen :-)

Gumihodyeon (seriál) (2020)

Pod vlivem lásky

Tak tenhle film je pro mě hodně psycho. Musím se přiznat, že jsem na konci nevěděla, jestli ho ohodnotit jako odpad nebo mu dát pět hvězd. Proto jsem mu nakonec dala tři hvězdy. Důvodů, proč má smysl film vidět, je asi víc, ale za mě: * 365 dní do zázraku. * První list Korintským, kapitola 13. * "I won't be ashamed of it. My hard-on. No, let me rephrase it. It's holier than a hard-on. It's about love." * Love conquers all. "I love you, Yu. From the bottom of my heart."

Pod vlivem lásky (2008)

Pod vlivem lásky