Most Watched Genres / Types / Origins

  • Comedy
  • Drama
  • Action
  • Crime
  • Thriller

Favorite actresses (10)

Keira Knightley

Keira rozděluje filmový divácký svět na dvě půlky. Na ty, kteří zaníceně tvrdí, že je skvělá herečka a obrovský talent mladé generace a na ty, kteří jí se stejným zápalem nesnáší a nedokážou pochopit její oblibu. Já patří k té první skupině. Myslím, že to nejlepší má Keira ještě před sebou, ale už teď si dokázala vybudovat pevné postavení ve světě filmu. Ano v určitých scénách i já vidím, že má rezervy a trochu to tam skřípe. Tím hlavně myslím vypjaté scény, kde má brečet. Tady na mě působí křečovitě až zbytečně hystericky. Na druhou stranu, když zhodnostím její výkon jako celek jsem unešená. Věřím jí její postavu do posledního detailu (Pýcha a předsudek, Vévodkyně, Last night, Láska nebeská). Doufám, že postupem času bude svůj talent neustále pilovat a pilovat a já jednou na cenách akademie uslyším to známe: "And the Oscar goes to....."

Meryl Streep

Božská Meryl. Myslím, že jsem se ještě nesetkala s nikým, kdo by jí neuznával jako vynikající herečku. Je tedy těžké tu vypisovat její klady, protože jedna je všichni známe a pak se tu nechci zbytečně vypisovat. Meryl ví co má dělat, kdy to má dělat a jak se na svou roli připravit. Navíc si díky svému postavení může vybírat skutečně zajímavé filmy. Pro mě její nejpůsobivější filmy jsou: Lovec jelenů, Sophiina volba, Smrt jí sluší, Medisonské mosty, Hodiny. 

Kate Winslet

Kate mi připomíná Meryl. Je opravdová, člověk se s jejími postavami může mnohdy ztotožnit, k perfektnímu hereckému výkonu jí stačí pár gest, zbytek se odehrává v jejích očích a tváři. Pokud bych měla označit nějakou herečku, která u mě s velkou pravidelností vyvolává pláč, tak je to právě Kate (u některých filmů, dokonce s pravidelností Finding Neverland, Věčný svit neposvrněné mysli). Za mě doporučuji: Finding Neverland, Quills perem markýze de Sade, Věčný svit neposkvrněné mysli, Předčítač. 

Catherine Zeta-Jones

Catherine je pro mě ztělesněním živočišného herectví. Nejradši jí mám v rolích vášnivých a sebejistých postav (Velma Kelly v Chicagu, Dannyho parťáci 2, Elena v Zorrovi). Navíc miluju pokud umí herečka, zároveň zpívat i tančit.