Most Watched Genres / Types / Origins

  • Comedy
  • Crime
  • Animation
  • Fairytale
  • Drama

Favorite Actors (10)

Rudolf Hrušínský

Pro mně jednoznačně nejlepší český herec všech dob. Od prvních rolí, kdy byl se svou světlou vlnou vlasů nad čelem a velkými smyslnými rty až k zbláznění krásný, přes role komické, děsivé, tragické až po ty charakterní i laskavé dědečky a moudré muže. Ve svých postavách byl jedinečný a nenapodobitelný. Nezapomenutelné role:

Švejk, nejstarší pohádkový Veterán, Spytihněv v Hostinci u Kamenného stolu, Ríša v Neviděli jste Bobíka?, major Kalaš, pan Prošek, děda ve filmu Tichá bolest, doktor z Vesničky mé střediskové i z Postřižin, Spalovač mrtvol, loupežník Bujón, dědek ze Slavností sněženek.......no vlastně asi všechny.

Bruce Willis

Kterak může být nabušený akční hrdina zároveň vtipný a inteligentní. To umí jen Willis (a občas Arnold). A za ty jeho drsňáky s inteligentními a jen tak bokem hozenými vtípky, při kterých mu pobaveně jiskří v očích, jsem mu schopna odpustit i pro mě naprosto nestravitelný blábol Armageddon. Corben Dallas, Bandita nebo Poslední skaut ho prostě převálcují.

Gary Oldman

Drakuly jsem se upřímně bála, policajt v Leonovi byl odporný a slizký, Zorg v Pátém elementu je jednou z nejpohádkověji herecky ztvárněných rolí absolutního Zla, v Temném lese jsem dosud nepochopila jeho nešťastný konec a v Harrym Potterovi jsem Siriuse Blacka milovala a doslova obrečela. Dobře za každý film s Garym Oldmanem. Herec je to proměnlivý jak chameleon, ale vždy skvělý a přesvědčivý. Nemusí být králem filmu, může se "zjevit na pár vteřin v krbu" (Harry), ale vryje se divákovi nesmazatelně do kůže svým mistrovstvím i charismatem.

Zajímavé je, že ve většině rolí, které s ním znám, končí jeho postava špatně.

Ivan Trojan

Pro mě v současnosti jednoznačně nejlepší žijící český herec. Zahraje všechno, zahraje to skvěle a i v případě slabších rolí (kterých naštěstí není moc -např. "Ve stínu") se ctí a grácií. Excelentní role : Anděl Páně, Kdokoliv v Šťastném smolařovi, Jarý v Četnických humoreskách, Václav. Těším se na každou jeho další roli a užívám si jeho široké herecké spektrum od komedie, přes pohádku až po charakterní a tragické role.

David Bowie

Mimozemšťan. A jak už to u mimozemských civilizací bývá - nádherný, všestranně nadaný, inteligentní, no prostě dokonalý.